concert

Connectiviteit voor e-ticket services

We leven in een ‘connected world’. Dit betekent dat iedereen met elkaar in verbinding staat ongeacht geografische locatie. Je hoeft niet op ieder moment connectie te maken met al je vrienden in een chatgroep of een Zoom gesprek met jouw idool te voeren, als er echter belangrijke momenten plaatsvinden dan is connectiviteit van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan connectiviteit voor e-ticket services. Als een rij bezoekers staat te popelen om jouw evenement te bezoeken dan moeten er veel tickets in een korte tijd worden gescand. Digitale controle werkt net als cashless betalen zeer accuraat … als het werkt. Bijn Moneycomb nemen we twijfel weg en bieden we optimale connectiviteit op iedere locatie. Meer over (draadloze) verbindingen en e-ticket diensten lees je op deze pagina.

Hoe werken e-tickets?

Een e-ticket is een uniek bewijs van aankoop dat gebruikt kan worden voor vele toepassingen waaronder entreebewijzen voor festivals. Via een geautoriseerde aanbieder kan de bezoeker e-tickets bestellen. Aan ieder ticket wordt een identificatiecode gekoppeld die bij de ingang van het evenement vertoond wordt. In het e-ticket systeem kan het aantal beschikbare tickets worden bepaald.

Connectiviteit voor e-ticket services

Een e-ticket zal een scanbare code bevatten die bij de ingang gescand wordt. Dit kan met een speciale reader of met een standaard smartphone die via software gekoppeld is aan een e-ticketing systeem. De meeste systemen werken cloud-based wat betekent dat er een actieve verbinding nodig is om de tickets te verifiëren. De bezoeker hoeft doorgaans niet te beschikken over een internetverbinding mits het ticket is opgeslagen op een mobiel toestel. Dit kan een PDF document zijn, een afbeelding met voldoende resolutie, via een digitale Wallet op het toestel of in een e-ticket app. Er zijn ook bezoekers die liever het e-ticket uitprinten op papier, ook deze codes kunnen gescand worden.

De reden waarom het systeem aan de kant van de organisatie online werkt heeft te maken met de verificatie en validatie. Als er bijvoorbeeld twee kassa’s zijn en twee personen zouden tegelijkertijd met hetzelfde e-ticket inchecken dan is het niet de bedoeling dat beide personen toegang krijgen. Dit kan worden voorkomen door online te verifiëren of een ticket gescand is. Het is daarom van belang dat de connectiviteit tijdens het evenement goed geregeld is. Niet alleen moet er een stabiele verbinding zijn, deze connectie moet beveiligd worden om misbruik te voorkomen.

Welke e-ticket services zijn er?

Bij Moneycomb gaan we voor een transparante dienstverlening. Dit houdt heel eenvoudig gesteld in dat de organisatie zich niet druk hoeft te maken over de connectiviteit tijdens een event of festival en dat bezoekers alle handelingen kunnen verrichten zonder zich in bochten te wringen. E-tickets zijn net als cashless betalen ideaal en werken drempelverlagend. Aanbieders zoals Paylogic, Eventbrite, Yourticketprovider en Eventix maken tickets online kopen eenvoudig. Het is uiteraard wel van belang dat je deze digitale tickets bij de kassa kunt valideren. Ook hierbij zorgt Moneycomb voor betrouwbare connectiviteit om handelingen soepel te laten verlopen. Omdat we maatwerk leveren en niet gebonden zijn aan specifieke protocollen of technische restricties bieden we de oplossing voor ieder e-ticket systeem. Hier zijn vier populaire opties met in het kort een beschrijving van de dienstverlening.

1. Paylogic

Naast de verkoop van e-tickets is Paylogic een robuust platform dat bezoekers een persoonlijke customer journey biedt. Het online kopen van een e-ticket is slechts het begin van het traject. Zo kun je (toekomstige) bezoekers merchandise aanbieden en zijn er andere upselling mogelijkheden. Daarnaast kun je informatie geven over verwante diensten en producten. Denk aan restaurants of hotels in de buurt. Je kunt de presentatie geheel aanpassen volgens de huisstijl die je gebruikt voor het event of de organisatie. De tickets die via Paylogic worden aangeschaft kunnen op locatie worden ingewisseld. Uiteraard zorgt Moneycomb voor de connectiviteit.

2. Eventbrite

Connectiviteit voor e-ticket services

Dit platform is zeer schaalbaar zodat je voor zowel kleine evenementen als grote festivals terecht kunt bij Eventbrite. Kaartjes verkopen is slechts het topje van ijsberg. Zo kun je klantprofielen aanmaken met registratie en tickets beheren. Ook voor online evenementen kun je e-tickets verkopen via de browser of de Eventbrite app. Door gebruik te maken van de marketing tools kun je ook de promotie binnen hetzelfde systeem invulling geven. Het systeem werkt geheel in de cloud wat betekent dat connectiviteit een belangrijke rol speelt. Laat dit gerust over aan Moneycomb want wij hebben alles in huis om internet buitenshuis te regelen.

3. Yourticketprovider

Met 10 jaar ervaring en ruim 2 miljoen verkochte e-tickets per jaar lijkt Yourticketprovider de zaken goed op orde te hebben. Dit platform heeft een ‘mobile first’ filosofie wat zeker op locatie erg praktisch werkt. Je kunt eenvoudig een custom e-ticket shop inrichten, tijdens de grote dag kun je gebruik maken van live tracking. Via een smartphone kun je honderden e-tickets per uur scannen en verwerken, in de cloud wordt alles geregistreerd. Het spreekt voor zich dat je een goede connectiviteit nodig hebt om gebruik te maken van Yourticketprovider en daarvoor biedt Moneycomb alle kennis, hardware en software om dit e-ticket systeem tijdens jouw event te gebruiken.

4. Eventix

Flexibel, innovatief met een nadruk op self-service; dat is in het kort waar Eventix voor staat. Door gebruik te maken van de open API kan dit systeem geïntegreerd worden met de tools die je gebruikt om een event te organiseren of promoten. Er is een nadruk op zelfvoorzienend werken, dit betekent dat je zelf eenvoudig een ticketshop kunt aanmaken en beheren. Uitgebreide analyse tools ontbreken niet zodat je ieder event tot een succes kunt maken. Als je er zelf niet uitkomt dan staan de medewerkers van Eventix voor je klaar. Als organisatie presenteert Eventix zich als jong, veelzijdig en innovatief met een sustainable werkwijze om hun CO2 afdruk te verminderen. Daarnaast moet je uiteraard gewoon kunnen vertrouwen op een betrouwbaar systeem dat werkt op het moment dat bezoekers arriveren. Moneycomb zorgt ervoor dat jouw e-ticketing systeem op basis van het Eventix platform goed werkt.

Wat is het beste e-ticket systeem?

Het antwoord op deze vraag zal je wellicht niet direct verder helpen maar het is het enige eerlijke antwoord: Het beste e-ticket systeem is de dienst die een oplossing biedt voor jouw vraag. Zo zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in online events of grote festivals maar ook concerten die binnen of buiten worden georganiseerd. De meest populaire platformen bieden een behoorlijk flexibele werkwijze met ruimte voor maatwerk en personalisatie. Zo kun je bijvoorbeeld de ticketverkoop in je eigen huisstijl vormgeven. Kies voor een oplossing die aansluit bij jouw evenement. Als je een kleine bijeenkomst organiseert dan hoef je niet direct het meest uitgebreide e-ticket systeem te kiezen. Naast de kosten kan de configuratie zeer complex worden. Organiseer je een tour in plaats van een eenmalig event? Dan zullen de afwegingen anders zijn.

Connectiviteit voor e-ticket services

Wil je brainstormen over de mogelijkheden en connectiviteit voor tickets en andere financiële handelingen tijdens jouw event? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Moneycomb.

Slot en sleutel beveiliging

We hebben al aangegeven dat validatie van e-tickets in de cloud plaatsvindt. Dit betekent niet alleen dat er een internetverbinding nodig is maar ook dat deze verbinding beveiligd is. Met encryptie en peer-to-peer validatie is het mogelijk om gevoelige data te beschermen. Dit is geen optie maar een wettelijke verplichting. Een e-ticket op naam hoeft geen zichtbare details over de persoon te bevatten op het ticket. Deze informatie maakt namelijk deel uit van de scancode. Het resultaat van de scan wordt online via beveiligde servers verzonden naar de server en daar geverifieerd. Daar komt een positief of negatief resultaat uit en dat wordt weer verzonden naar de client. Het spreekt voor zich dat een dergelijk systeem in staat moet zijn om snel en accuraat data te verwerken. Moneycomb zorgt ervoor dat dergelijke digitale sleutels optimaal beveiligd zijn.

Meer weten over e-tickets op een evenement of festival? Neem dan contact op met de specialisten van Moneycomb voor meer informatie.

Hoe staan we met elkaar in verbinding?

Net zoals pakjes via de boot, auto of vliegtuig op hun bestemming arriveren zijn er eveneens meerdere mogelijkheden om digitale data te verzenden. Zo liggen er dikke kabels op de bodem van de oceaan waar internetverkeer doorheen gaat. Er zweven satellieten boven de aarde die communicatie mogelijk maken. Op korte afstand zijn er draadloze verbindingen mogelijk zoals WiFi en Bluetooth. Er zijn meerdere protocollen om data te verzenden, versleutelen en ontvangen.

Connectiviteit voor e-ticket services

Een proprietary netwerk is een maatwerk systeem dat specifiek voor een event of organisatie wordt ontwikkeld. Grote bedrijven zoals Google kunnen het zich veroorloven om satellieten in een baan om de aarde te brengen. Bedrijven zoals SpaceX werken aan nieuwe methoden om connectiviteit beschikbaar te maken voor de ‘blinde vlekken’ in het systeem. Zo heeft SpaceX de ambitie om via laag zwevende satellieten internet mogelijk te maken in afgelegen gebieden waar 5G en dergelijke standaarden niet aanwezig zijn.

Bij Moneycomb wedden we liever niet op één paard en maken we gebruik van het systeem dat optimale prestaties levert op een specifieke locatie. Bij digitaal betalen betekent dit bijvoorbeeld dat we tijdens evenement niet één maar twee betaalproviders gebruiken. Mocht er vanwege een tijdelijke storing geen connectie mogelijk zijn dan schakelt het systeem naadloos over op de alternatieve leverancier. Dit soort methoden maakt onze aanpak berekenbaar op iedere locatie en tijdens ieder evenement. Als je meer wilt weten over dienstverlening neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Reactie plaatsen