Betalen op festival met slecht weer

Betalen op festival met slecht weer

Nederland is een droom voor meteorologen. Het weer kan op ieder moment omslaan, temperaturen variëren van diep onder nul tot zinderende hitte. En je kunt nauwelijks voorspellen wat voor weer het dezelfde middag wordt, laat staan een jaar van tevoren. Dit maakt het voor evenementenorganisaties erg lastig om festivals te organiseren die ‘weather proof’ zijn. Je wilt immers niet dat jouw evenement letterlijk in het water valt. Met name in het najaar moet je als organisatie rekening houden met nattigheid. Is cashless betalen met slecht weer de oplossing en hoe kun je een event flexibel inrichten? Bij Moneycomb kunnen we het weer niet voorspellen, we helpen wel om digitale betalingen betrouwbaar in te richten, ook bij regen.

Waarom cashless betalen met slecht weer?

Verder op deze pagina geven we een aantal praktische tips om een festival te organiseren dat ook met regen door kan gaan. Eerst kijken we specifiek naar betalen op festivals. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom cashless betalen helpt om organisaties en bezoekers van dienst te zijn op regenachtige dagen. Hier zijn drie praktische voorbeelden.

1. Papierloos inchecken en betalen

Papier is niet goed bestand tegen water, inkt nog minder. Papiergeld kan tegen water, maar een volle portemonnee trekken bij een hoosbui is niet bepaald prettig. Vouchers en entreekaarten die met een inkjet printer zijn afgedrukt worden onleesbaar door slechts een druppel water op het papier. Als de bezoeker digitaal kan pinnen, en er bij de kassa een optie is voor digitaal inchecken dan voorkom je al veel problemen.

Betalen op festival met slecht weer

2. Sneller transacties afhandelen

Contant geld uit de portemonnee halen, wachten op wisselgeld etc. Het is al onhandig bij een heldere, zonnige dag en uiterst frustrerend als je in de regen staat. Laat gasten cashless betalen, vooraf of achteraf, en ze kunnen direct weer deelnemen aan de festiviteiten. Door betaalopties decentraal aan te bieden voorkom je lange rijen bij de kassa. Een uitgiftepunt voor muntjes is verleden tijd. Informeer bij Moneycomb naar alle mogelijkheden.

3. Hogere omzet genereren

Een festival moet minimaal de investering terugverdienen en hopelijk ook nog winst maken. Geld moet rollen en digitaal ‘rolt’ het aanzienlijk sneller. Zo kun je horeca gasten via de smartphone laten bestellen en betalen, de order wordt vervolgens naar de juiste tafel gebracht of kan worden opgehaald wanneer het klaar staat voor de klant. Er zijn veel betaalmomenten die verstoord worden bij slecht weer, vang dit op door digitale betaalopties aan te bieden.

Per evenement zijn er nog meer unieke voordelen te bedenken waarom cashless betalen bij slecht weer zo goed werkt. Heb je behoefte aan inspiratie en vernieuwende ideeën? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de adviseurs van Moneycomb.

Tips voor festivals met slecht weer

Met name in het najaar lopen festivals en evenementen buiten risico op regen, wind en kou. Denk bijvoorbeeld aan een Halloween evenement in de buitenlucht. Hier zijn enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw evenement ook met slecht weer een succes wordt:

  • Blijf communiceren via social media: Je kunt als organisatie een weer applicatie op de officiële site integreren en proactief updates delen met bezoekers. Zo geef je informatie en versterk je de band met het publiek.
  • Zorg voor beschutting: Bij een buitenfestival kun je overdekte delen inrichten, wellicht zijn er gebouwen of constructies in de buurt waar je naar kunt uitwijken.
  • Maak bestellen en betalen eenvoudig: Voorkom lange rijen en knelpunten bij bestellen en betalen door bijvoorbeeld digitaal pinnen actief te promoten.
  • Zorg voor bescherming: Als de weersvoorspelling slecht weer aankondigt, zorg dan voor de verkoop van paraplu’s en regenponcho's waar je ook weer winst op kunt maken. Maak de prijzen overigens niet overdreven hoog, bezoekers waarderen het niet als je misbruik maakt van de situatie.

Festivals met slecht weer

Speel in op het weer: Wordt er slecht weer voorspeld? Er zijn attracties te bedenken die juist erg leuk zijn met regen. Denk aan een modderpoel om in los te gaan, waterval- of sproei-installaties. Zorg bij ‘vieze’ attracties voor mobiele douches of dergelijke voorzieningen.

Werkt digitaal pinnen met slecht weer?

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar werkt digitaal pinnen eigenlijk bij slecht weer? Elektronica en water gaan zoals bekend niet zo goed samen. In de eerste plaats verloopt veel digitale communicatie draadloos, dit blijft gewoon werken bij neerslag. Bij apparatuur voor festivals wordt altijd rekening gehouden met de IP-rating om een juiste en veilige werking te garanderen. Als het echt bliksemt en dondert dan wordt mogelijk het volledige festival afgelast, lang voordat er risico’s ontstaan met cashless pinnen. Zowel op het festivalterrein als in de cloud en bij de servers is de kans op uitval zeer beperkt, bijvoorbeeld door naast de primaire betaalprovider een backup alternatief te bieden.

Moneycomb helpt je graag om ieder festival tot een succes te maken, ook bij slecht weer. Heb je vragen? Neem dan vandaag nog contact op met ons team.


Reactie plaatsen